Receptura:

Mąka pszenna typ 55010.00kg
Drożdże0.40kg
Sól0.20kg
Cukier0.10kg
Tłuszcz0.10kg
Bułeczka XL0.03kg
Woda5.70l
RAZEM:16.53kg

Parametry:

  • Temperatura ciasta:
  • 22-24°C
  • Czas leżakowania:
  • 5-10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 40 min (temp. 36°C, wilgotność 70%)
  • Temperatura pieca:
  • 240°C
  • Czas miesienia (ubijaczka):
  • 3 min. wolno, 6 min. szybko

Wytwarzanie:

Wg powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Nadaje się do bezpośredniego wypieku i do wypieku z opóżnionym procesem fermentacji.
Bułeczka XL

Doskonały środek wypiekowy do pieczywa pszennego i mieszanego. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych.