Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Sól | 0.20 | kg | Cukier | 0.10 | kg | Tłuszcz | 0.10 | kg | Bułeczka XL | 0.03 | kg | Woda | 5.70 | l | RAZEM: | 16.53 | kg |
Parametry: - Temperatura ciasta:
- 22-24°C
- Czas leżakowania:
- 5-10 min.
- Czas fermentacji:
- 40 min (temp. 36°C, wilgotność 70%)
- Temperatura pieca:
- 240°C
- Czas miesienia (ubijaczka):
- 3 min. wolno, 6 min. szybko
Wytwarzanie: Wg powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Nadaje się do bezpośredniego wypieku i do wypieku z opóżnionym procesem fermentacji. |
| Bułeczka XL |  | Doskonały środek wypiekowy do pieczywa pszennego i mieszanego.
Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych. |
|