Receptura: Mąka pszenna typ 750 | 10.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Cukier | 0.20 | kg | Sól | 0.20 | kg | Tłuszcz | 0.20 | kg | Super-B | 0.05 | kg | Woda | 6.00 | l | RAZEM: | 17.05 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 2 min. wolno, 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 26C
- Czas leżakowania:
- 2x10 min.
- Czas fermentacji:
- 35-40 min.
- Czas pieczenia:
- 12-15 min.
- Temperatura pieca:
- 240C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji. |
| Super-B - bułka | | Wysokiej klasy, uniwersalny środek wypiekowy do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Zwiększa stabilność fermentacji i objętość wypieków. Poprawia miękisz. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych. |
|