Receptura:

Mąka pszenna typ 75010.00kg
Drożdże0.40kg
Cukier0.20kg
Sól0.20kg
Tłuszcz0.20kg
Super-B0.05kg
Woda6.00l
RAZEM:17.05kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 2 min. wolno, 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 26C
  • Czas leżakowania:
  • 2x10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 35-40 min.
  • Czas pieczenia:
  • 12-15 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji.
Super-B - bułka

Wysokiej klasy, uniwersalny środek wypiekowy do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Zwiększa stabilność fermentacji i objętość wypieków. Poprawia miękisz. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych.