Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg | Tłuszcz | 1.00 | kg | Odtłuszczone mleko w proszku | 0.50 | kg | Drożdże | 0.50 | kg | Cukier | 0.40 | kg | Sól | 0.16 | kg | Bułeczka 0,5% | 0.05 | kg | Woda | 5.50 | l | RAZEM: | 18.11 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 2 min. wolno 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 25 - 27°C
- Czas leżakowania:
- 2 x 10 min.
- Czas fermentacji:
- 30 - 40 min.
- Czas pieczenia:
- 10 - 12 min.
- Temperatura pieca:
- 230°C opadająca do 210°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wymieszać składniki spełniając podane parametry. Po wyrobieniu ciasto ukłądać do odpowiednich blach / foremek. Nie parować! |
| Hot Dog |  | Wysokiej klasy, uniwersalny środek wypiekowy na bazie mąki sojowej do produkcji bułek, hamburgerów i hot-dogów. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych. |
|