Receptura:

Mąka pszenna typ 55010.00kg
Tłuszcz1.00kg
Odtłuszczone mleko w proszku0.50kg
Drożdże0.50kg
Cukier0.40kg
Sól0.16kg
Bułeczka 0,5%0.05kg
Woda5.50l
RAZEM:18.11kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 2 min. wolno 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 25 - 27°C
  • Czas leżakowania:
  • 2 x 10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 30 - 40 min.
  • Czas pieczenia:
  • 10 - 12 min.
  • Temperatura pieca:
  • 230°C opadająca do 210°C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wymieszać składniki spełniając podane parametry. Po wyrobieniu ciasto ukłądać do odpowiednich blach / foremek. Nie parować!
Hot Dog

Wysokiej klasy, uniwersalny środek wypiekowy na bazie mąki sojowej do produkcji bułek, hamburgerów i hot-dogów. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych.