Receptura:

Mąka pszenna typ 75010.00kg
Drożdże0.50kg
Cukier0.20kg
Sól0.20kg
Tłuszcz0.20kg
Bułeczka 0,5%0.05kg
Woda6.00l
RAZEM:17.15kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 4 min. wolno 8 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 22 - 24°C
  • Czas leżakowania:
  • 5 - 10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 35 - 40 min.
  • Czas pieczenia:
  • 12 - 15 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić i ułożyć na blachy. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji.
Bułka Pszenna z dodatkiem mąki sojowej

Wysokiej klasy, uniwersalny środek wypiekowy na bazie mąki sojowej do produkcji bułek i rogalików. Może być stosowany w piekarniach rzemieślniczych i w piekarniach zmechanizowanych.