Receptura:

Mąka pszenna typ 55010.00kg
Pączek Książęcy2.50kg
Margaryna0.80kg
Drożdże0.70kg
Woda6.00l
RAZEM:20.00kg

Parametry:

  • Czas miesienia (miesiarka spiralna):
  • 4 min. wolno 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 28 - 29°C
  • Naważka kęsów:
  • 1,5 kg / presa
  • Czas leżakowania:
  • 15 min.
  • Czas fermentacji:
  • 60 min (temp. 30°C, wilgotność 70%)
  • Temperatura pieca:
  • 180°C

Wytwarzanie:

Wszystkie surowce dokładnie wymieszać zgodnie z recepturą. Przed wypiekiem zmieść mąkę z uformowanych wcześniej pączków.
Pączek Książęcy

Mieszanka do produkcji doskonałych w smaku i wyglądzie , lekkostrawnych pączków. Ciasto charakteryzuje się bardzo niską absorbcją tłuszczu.