Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 10.00 | kg | Pączek Książęcy | 2.50 | kg | Margaryna | 0.80 | kg | Drożdże | 0.70 | kg | Woda | 6.00 | l | RAZEM: | 20.00 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 4 min. wolno 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 28 - 29°C
- Naważka kęsów:
- 1,5 kg / presa
- Czas leżakowania:
- 15 min.
- Czas fermentacji:
- 60 min (temp. 30°C, wilgotność 70%)
- Temperatura pieca:
- 180°C
Wytwarzanie: Wszystkie surowce dokładnie wymieszać zgodnie z recepturą. Przed wypiekiem zmieść mąkę z uformowanych wcześniej pączków. |
| Pączek Książęcy | | Mieszanka do produkcji doskonałych w smaku i wyglądzie , lekkostrawnych pączków. Ciasto charakteryzuje się bardzo niską absorbcją tłuszczu. |
|