Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 3.00 | kg | FitVit | 2.00 | kg | Malz Dunkel | 0.10 | kg | Olej spożywczy | 0.10 | kg | Sól | 0.10 | kg | Drożdże | 0.10 | kg | Woda | 3.50 | l | RAZEM: | 8.90 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 10 min. wolno 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 25°C
- Naważka kęsów:
- 2,2 kg presa
- Czas leżakowania:
- 30-40 min.
- Czas fermentacji:
- 30 min.
- Czas pieczenia:
- 20 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C opadająca do 220°C
Wytwarzanie: FitVit połączyć z wodą i pozostawić na ok. 30 minut. Po tym czasie dodać resztę składników i wyrabiać zachowując parametry |
| Bułka FitVit | | Nie trujmy naszych dzieci! Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym pszennym zakwasie z dodatkiem aromatycznego słodu żytniego. |
|