Receptura:

Mąka pszenna typ 5503.00kg
FitVit 2.00kg
Malz Dunkel0.10kg
Olej spożywczy0.10kg
Sól0.10kg
Drożdże0.10kg
Woda3.50l
RAZEM:8.90kg

Parametry:

  • Czas miesienia (miesiarka spiralna):
  • 10 min. wolno 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 25°C
  • Naważka kęsów:
  • 2,2 kg presa
  • Czas leżakowania:
  • 30-40 min.
  • Czas fermentacji:
  • 30 min.
  • Czas pieczenia:
  • 20 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C opadająca do 220°C

Wytwarzanie:

FitVit połączyć z wodą i pozostawić na ok. 30 minut. Po tym czasie dodać resztę składników i wyrabiać zachowując parametry
Bułka FitVit

Nie trujmy naszych dzieci!
Wypieki bez emulgatorów, tylko na naturalnym pszennym zakwasie z dodatkiem aromatycznego słodu żytniego.