Receptura: Pieczywo Graham | 5.00 | kg | Mąka pszenna typ 750 | 4.00 | kg | Mąka graham | 1.00 | kg | Drożdże | 0.40 | kg | Woda | 6.10 | l | RAZEM: | 16.50 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (miesiarka spiralna):
- 3 min. wolno, 7 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 24°C
- Naważka kęsów:
- 2400g / presa
- Czas leżakowania:
- 10 min.
- Czas fermentacji:
- 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%)
- Czas pieczenia:
- 15 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C
Wytwarzanie: Mieszankę zamoczyć w całej ilości wody przeznaczonej do produkcji i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie dodać resztę składników i sporządzić ciasto. |
| Bułka Graham |  | Mieszanka do produkcji najwyższej jakości pieczywa z mąki graham. Połączenie tradycyjnego smaku z prostotą produkcji. |
|