Receptura:

Pieczywo Graham5.00kg
Mąka pszenna typ 7504.00kg
Mąka graham1.00kg
Drożdże0.40kg
Woda6.10l
RAZEM:16.50kg

Parametry:

  • Czas miesienia (miesiarka spiralna):
  • 3 min. wolno, 7 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 24°C
  • Naważka kęsów:
  • 2400g / presa
  • Czas leżakowania:
  • 10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 40 min. (temp. 35°C, wilgotność 75%)
  • Czas pieczenia:
  • 15 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C

Wytwarzanie:

Mieszankę zamoczyć w całej ilości wody przeznaczonej do produkcji i pozostawić na 2 godziny. Po tym czasie dodać resztę składników i sporządzić ciasto.
Bułka Graham

Mieszanka do produkcji najwyższej jakości pieczywa z mąki graham. Połączenie tradycyjnego smaku z prostotą produkcji.