Receptura:

Mąka pszenna typ 5505.50kg
Niedźwiedzi Czosnek4.50kg
Drożdże0.60kg
Bułeczka 0,5%0.05kg
Woda5.80l
RAZEM:16.45kg

Parametry:

  • Czas miesienia (m. spiralna):
  • 2 min. wolno 6 min. szybko
  • Temperatura ciasta:
  • 24 - 26°C
  • Naważka kęsów:
  • 2,1 kg (presa)
  • Czas leżakowania:
  • 10 min.
  • Czas fermentacji:
  • 40 min.
  • Czas pieczenia:
  • 12 - 15 min.
  • Temperatura pieca:
  • 240°C

Wytwarzanie:

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem.
Bułki z Niedźwiedzim Czosnkiem

Niedźwiedzi Czosnek - ma silne działanie bakteriobójcze, reguluje ciśnienie krwi. Korzystnie działa na serce, zapobiega nowotworom złośliwym i miażdżycy. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Wspomaga leczenie chorób górnych dróg oddechowych, pobudza pracę oskrzeli. Bardzo przyjemny aromat nadaje mu niepowtarzalny smak. Zawiera witaminę C.