Receptura: Mąka pszenna typ 550 | 5.50 | kg | Niedźwiedzi Czosnek | 4.50 | kg | Drożdże | 0.60 | kg | Bułeczka 0,5% | 0.05 | kg | Woda | 5.80 | l | RAZEM: | 16.45 | kg |
Parametry: - Czas miesienia (m. spiralna):
- 2 min. wolno 6 min. szybko
- Temperatura ciasta:
- 24 - 26°C
- Naważka kęsów:
- 2,1 kg (presa)
- Czas leżakowania:
- 10 min.
- Czas fermentacji:
- 40 min.
- Czas pieczenia:
- 12 - 15 min.
- Temperatura pieca:
- 240°C
Wytwarzanie: Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć na kęsy. Po wygarowaniu wypiekać z obfitym zaparowaniem. |
| Bułki z Niedźwiedzim Czosnkiem | | Niedźwiedzi Czosnek - ma silne działanie bakteriobójcze, reguluje ciśnienie krwi. Korzystnie działa na serce, zapobiega nowotworom złośliwym i miażdżycy. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Wspomaga leczenie chorób górnych dróg oddechowych, pobudza pracę oskrzeli. Bardzo przyjemny aromat nadaje mu niepowtarzalny smak. Zawiera witaminę C. |
|