Pieczywo PREMIUM

Mąka pszenna typ 750 | 7.00 | kg |
Mąka żytnia typ 720 | 3.00 | kg |
Drożdże | 0.40 | kg |
Sól | 0.20 | kg |
Roggensauer | 0.10 | kg |
Polepszacz PREMIUM | 0.10 | kg |
Woda | 6.30 | l |
RAZEM: | 17.1 | kg |
Czas miesienia (miesiarka spiralna): | 2 min.szybko 6 min. wolno |
Temperatura ciasta: | 26-28 st C |
Naważka kęsów: | 550 g |
Czas leżakowania: | 5-10 min |
Czas fermentacji: | 40-45 min |
Czas pieczenia: | 40-45 min |
Temperatura pieca: | 240 st C opadająca 220 st C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Odważyć kęsy, uformować i udekorować wg własnego uznania.