Super-B - bułka

Mąka pszenna typ 750 | 10.00 | kg |
Drożdże | 0.40 | kg |
Cukier | 0.20 | kg |
Sól | 0.20 | kg |
Tłuszcz | 0.20 | kg |
Super-B | 0.05 | kg |
Woda | 6.00 | l |
RAZEM: | 17.05 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 2 min. wolno, 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 26C |
Czas leżakowania: | 2x10 min. |
Czas fermentacji: | 35-40 min. |
Czas pieczenia: | 12-15 min. |
Temperatura pieca: | 240C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji.