Bułka Pszenna z dodatkiem mąki sojowej
Bułka Pszenna z dodatkiem mąki sojowej
Mąka pszenna typ 75010.00kg
Drożdże0.50kg
Cukier0.20kg
Sól0.20kg
Tłuszcz0.20kg
Bułeczka 0,5%0.05kg
Woda6.00l
RAZEM:17.15kg
Czas miesienia (m. spiralna):4 min. wolno 8 min. szybko
Temperatura ciasta:22 - 24°C
Czas leżakowania:5 - 10 min.
Czas fermentacji:35 - 40 min.
Czas pieczenia:12 - 15 min.
Temperatura pieca:240°C

Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić i ułożyć na blachy. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji.