Bułka Pszenna z dodatkiem mąki sojowej

Mąka pszenna typ 750 | 10.00 | kg |
Drożdże | 0.50 | kg |
Cukier | 0.20 | kg |
Sól | 0.20 | kg |
Tłuszcz | 0.20 | kg |
Bułeczka 0,5% | 0.05 | kg |
Woda | 6.00 | l |
RAZEM: | 17.15 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 4 min. wolno 8 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 22 - 24°C |
Czas leżakowania: | 5 - 10 min. |
Czas fermentacji: | 35 - 40 min. |
Czas pieczenia: | 12 - 15 min. |
Temperatura pieca: | 240°C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić i ułożyć na blachy. Po garowaniu wypiekać z zaparowaniem. Nadaje się do bezpośredniego wypiekania, do wypieku z opóźnionym procesem fermentacji.