Bułka Orkiszowa
Mąka pszenna typ 550 | 6.00 | kg |
Dinkel Królewski 100% Mix | 4.00 | kg |
Drożdże | 0.35 | kg |
Słoneczna Bułeczka | 0.20 | kg |
Tłuszcz | 0.20 | kg |
Sól | 0.15 | kg |
Woda | 5.70 | l |
RAZEM: | 16.6 | kg |
Czas miesienia (m. spiralna): | 3 min wolno 6 min. szybko |
Temperatura ciasta: | 24 - 26 C |
Czas leżakowania: | 2 x 10 min. |
Czas fermentacji: | 30 - 40 min. |
Czas pieczenia: | 15 min. |
Temperatura pieca: | 230C |
Według powyższej receptury wyrobić ciasto zachowując parametry. Po leżakowaniu ciasto podzielić, zaokrąglić i ułożyć na blachy.